Dershane yerine etüt merkezleri

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın, önümüzdeki yasama yılının başında yapılacak düzenleme ile yasadan “dershane” tanımının çıkarılıp, dershanelerin özel okula dönüştürüleceğini söylemesi, Türkiye’de bulunan 4 bin dershanenin akıbetinin ne olacağı sorusunu akıllara getirdi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dershane yerine etüt merkezleri

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU

Mevcut yasadan “dershane” tanımının çıkarılmasıyla, bundan böyle “dershane” adıyla herhangi bir eğitim merkezi kurulamayacak. Ancak dershanelerin isim değiştirerek etüt merkezi, kurs ya da eğitim danışmanlığı merkezi adı altında hizmet vermesi de engellenemeyecek.

*Dershanelerden açıklama: Yeni yıla hazırız

*Bakan Avcı'dan önemli açıklamalar

Yüzde 20'si özel okula dönüşecek

Tabela değiştirip hizmet verecek kuruluşlar, hizmetlerini MEB'in üzerinde çalıştığı yeni SBS modeline de adapte edebilecek. Bakan Avcı'nın, Bakanlığın yaptığı bir araştırmaya atıfta bulunarak dershanelerin yüzde 55'inin özel okula dönüşme isteği bulunduğunu söylemesine rağmen, mevcut haliyle dönüştürülebilecek dershane sayısının, toplamın yüzde 20'sini bile bulmayacağı ifade ediliyor. Bu durumda mevcut dershanelerin ancak yaklaşık 700'ü özel okul olabilecek. Bu rakamın artırılabilmesi için ise bugünkü özel okul açma kriterleri belli bir süreliğine aşağı çekilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber